skip to Main Content

Zirkzee vanuit huis: een thuiswerkdag met Daan Hoogeveen… en zijn pup Micky

Zo zit je ijverig een blog te typen over ‘De eerste keer… bellen met de Belastingdienst’ en zo zit je in de nieuwe werkelijkheid vanuit huis te werken. Ondertussen al ruim vier weken en het zal waarschijnlijk nog wel een poosje duren. Weg even aanwippen bij een collega met een vraag of een praatje. Maar thuis achter mijn bureautje aan de slag. Dit allemaal natuurlijk vanwege het Covid-19 virus. Dus heb ik het blogidee over de eerste keer bellen met de Belastingdienst, maar even in de ijskast gezet.

Ondertussen werken alle medewerkers van Zirkzee zo veel mogelijk vanuit huis. In deze blog neem ik, Daan, je graag mee in hoe mijn werkdag als junior medewerker samenstelpraktijk er nu uitziet.

07:30u: De wekker gaat voor de eerste keer, nu ben ik iemand die nogal van ‘snoozen’ houdt, dus de tweede wekker had ik al klaar staan om 07:40. Even voel ik de verleiding om de wekker nog een keer weg te drukken, maar ik houd me in en het welbekende ochtendritueel volgt. Voor ik ga douchen zet ik mijn computer vast aan, dat scheelt straks weer tijd, handig! Zodra ik uit de badkamer kom wil ik een overhemd uit de kast trekken, maar hé ik werk nu vanuit huis, dus ik pak een lekker zittende sweater. Dan valt mijn oog op mijn joggingbroek… zou ik? Nee, het moet wel een beetje op werk lijken, dus ik schiet gauw in een spijkerbroek. Blijft wel gek om thuis achter mijn computer te gaan zitten, in plaats van in de auto in stappen om van Noordwijk naar Oegstgeest te rijden.

08:30u: Met mijn ontbijt achter de kiezen ga ik aan de slag. In mijn functie als junior medewerker samenstelpraktijk houd ik mij voornamelijk bezig ben met het verwerken van administraties, het doen van BTW-aangiften en het opstellen van jaarrekeningen en jaarcijfers. Als eerste check ik mijn mail en ga ik kijken wat ik voor vandaag op de planning had staan. Maar eerst een kop thee!

09:00u: Eén keer per week maak ik wat ruimte vrij om een aantal administraties bij te werken. Dus daar begin ik dan maar mee deze ochtend. Niet altijd even spannend, maar dat hoort dat hoort er soms ook bij. Nu ik met niemand rekening hoef te houden zet ik een lekker muziekje op. Na drie weken thuiswerken heb ik ondertussen de juiste balans gevonden qua muziek. Ik kies voor rustige rock, hiphop e.d. prettige achtergrondmuziek, maar niet te erg afleidend. Hier kan ik wel aan wennen. De vrolijke tonen van Coldplay vullen de kamer en voor ik het weet ben ik een paar uur werken verder.

13:00u: Tijd voor de lunch. Tussen het ontbijt en de lunch heb ik behalve die ene kopje thee niets meer gehad, dus ik heb wel trek. Normaal gesproken lunch ik met mijn collega’s, maar aangezien ik nu toch thuis zit en wij onlangs een labrador puppy hebben mogen verwelkomen in onze familie, leek het mij een goed idee om even de hond uit te laten. Zo haal ik ook meteen een frisse neus, geen verkeerd idee natuurlijk als je in thuis ‘quarantaine’ zit.

13:30u: ‘s Middags had ik gepland staan om te beginnen met het opstellen van de jaarcijfers van een klant. Deze jaarcijfers zijn o.a. nodig om te aangifte inkomstenbelasting op te stellen. Deze opdracht vergt mijn volledige aandacht. Even bellen met een collega voor wat extra informatie en ik kan weer verder. Op dit moment is het bij Zirkzee ‘aangifte-o’clock’ en hebben de meesten van mijn collega’s het flink druk. Jammer dat je elkaar dan niet even fysiek kunt zien, om de spirit erin te houden.

17:00u: De dag zit er weer op. Ik probeer thuis de normale kantoortijden aan te houden, dat houdt me lekker in het ritme en zorgt ervoor dat ik goed bereikbaar ben voor mijn collega’s, die ik nu spreek via mail, een belletje of een appje. Dat werkt natuurlijk allemaal prima, maar toch… na een paar weken thuiswerken begin ik de sociale contacten van de werkvloer toch wel te missen. Zelfs die ene, snel afgeleide collega, die altijd uit het niets tegen je aan begint te ouwehoeren (voor de collaga’s van Zirkzee, jullie weten wie ik bedoel ;-))

Om jullie een beeld te geven van thuiswerken Zirkzee-style volgt hier een collage van de thuiswerkplekken van de Zirkzee-collega’s (en hun ‘collega’s’).

 

 

Back To Top