skip to Main Content

Zirkzee-groep met 87 renners aan de start van de Leiden Marathon.

Deskundig, flitsend, pro-actief en behulpzaam zijn natuurlijk allemaal termen die direct in je opkomen als je denkt aan een accountantskantoor. Daar kun je nu een term aan toevoegen: sportief. Zondag 19 mei werd de (in Leiden wereldberoemde) Leiden Marathon gehouden. Zirkzee Accountants en Belastingadviseurs is sinds 1995 een van de sponsors (link) van deze marathon en was dit jaar ook weer ruim vertegenwoordigd met 87(!) deelnemers. Hieronder volgt een sfeerverslag per gerende afstand.

Halve marathon
Deze afstand werd gerend door een flink aantal klanten, waaronder topper Peter van Emmerik, van Perfect Plus (website). Peter houdt niet van half werk, dus was zijn voorbereiding uitmuntend en zijn plan van aanpak subliem, namelijk: 21 kilometer keihard rennen en dan stoppen. Wat ook nog eens resulteerde in een mooie tijd. Ik had het zelf niet beter kunnen doen.

Kidsrun
Dit jaar hadden we een recordaantal van 35 kinderen die meededen aan de Kidsrun. Kinderen van collega’s, klanten en relaties hadden dit jaar allemaal hun Zirkzee-shirtjes aangetrokken om de 2,1 kilometer zo snel als mogelijk te hollen. Met zo’n cool shirt stijgt je zelfvertrouwen al snel en ren je nog harder. Zo kwamen de rennertjes van Zirkzee verrassend goed uit de startblokken. Dit viel de spreekstalmeester ook op die ons met naam en toenaam noemde in de verslaggeving. Maar zeg nou zelf, de golf aan rode shirtjes was niet te missen?!

Special guest dit jaar was de WeekendKlas van Stichting JES (blog). De kinderen van de WeekendKlas hadden een tactiek bedacht waarvan zij dachten dat deze het best zou werken, namelijk: lekker voorin starten. Dit werd allemaal gadegeslagen door ‘Miss WeekendKlas’ Zeynep Uslu (website). Slim als zij was, startte zij achterin het peloton. Zo kon ze rustig op stoom komen en ook mooi dienen als bezemwagen, om zo alle mogelijke afvallers van haar klas toch over de finishlijn te krijgen.

Met trots kunnen wij melden dat alle kinderen de Zirkzee-mentaliteit hebben getoond en dus allemaal de finish hebben gehaald. Soms geholpen door de papa’s, die ze halverwege op de schouders namen. Tussen de kinderen zaten overduidelijk een paar potentiële marathonrenners en enkele toekomstige accountants. Een eervolle vermelding is er voor Ashouan, die in de top 30 van het eindklassement haalde. Memorabel was zijn eerste woord, nadat hij over de finish kwam: ‘Water!’

Ondertussen bij de Morspoort
Zoals ieder jaar slaat de Zirkzee-armada haar basis op bij La Plancha (website): hét Spaanse restaurant van Leiden. Hier konden alle lopers zich in alle rust voorbereiden op hun afstand en nadien uitpuffen onder genot van een Spaans georiënteerd hapje en drankje. Voor de kinderen was er een onuitputtelijke bron ranja en chuppa chupps.
Het terras van La Plancha leent zich ook perfect om de deelnemers aan te moedigen als zij na de Morspoort de meest spectaculaire chicane van de marathon, in marathontermen ook wel ‘de Zirkzee-bocht’ genoemd ;-), bestormen.

10 kilometer
Voor de 10 kilometer hadden wij veruit de meeste aanmeldingen. De voorbereiding van de lopers was hierbij zeer verschillend. Sommigen waren al in december gestart met trainen en hebben dit langzaam opgebouwd, anderen liepen de 10 kilometer puur op karakter

Leuk was dat de medewerkers van Feeddex ook aanwezig waren. Zij hebben ons dit voorjaar geholpen met het klanttevredenheidsonderzoek. Tof dat ze mee wilden rennen onder de vlag van Zirkzee met flitsende eindtijden als gevolg.
Waren zij daarbij de eerste Zirkzee-deelnemers die over de finish kwamen bij de 10 kilometer? Neen, dit was ‘good old’ Hans Visser. Sinds jaar en dag is Hans op deze afstand de snelste Zirkzee deelnemer.

Heb je dit jaar dit geweldige sportevenement (om wat voor reden dan ook) moeten missen en wil je dat in 2020 niet weer laten gebeuren? Ben jij degene die denkt Hans Visser te kunnen verslaan. Of ben je op zoek naar een accountant of belastingadviseur met wie je een vliegende start kunt maken. Of heb je gewoon zin in een leuke dag met je (nieuwe) accountant. Neem dan contact met ons op via info@zirkzee.nl

Back To Top