skip to Main Content

Zirkzee Groep bij lancering nieuw boek Jacqueline Zirkzee

Bij de Burcht, een van de plekken die Leiden voor historici zo interessant maakt, vond zondag 20 januari de presentatie plaats van het nieuwste boek van Jacqueline Zirkzee: De eerste priesteres. Jacqueline, dochter van de oprichter van Zirkzee accountants en belastingadviseurs, is schrijver en historicus. Ze heeft al meerdere historische romans op haar naam staan. In de laatste zonnestralen van een prachtige winterdag mochten wij als hoofdsponsor met een delegatie van Zirkzee aanwezig zijn bij de symbolische uitreiking van het eerste exemplaar.

Hoewel oprichter Jacques Zirkzee al jaren niet meer onder ons is, hebben wij van wat nu de Zirkzee Groep is, nog steeds warm contact met de familie. We zijn daarom trots dat wij deze feestelijke presentatie hebben mogen sponsoren. Dit sluit ook mooi aan bij onze gedachte: ‘be part of our community’. Hoor je daar eenmaal bij, dan laten we je niet zo snel meer los en gaat onze steun verder dan financieel advies.

De middag begon met een inloop, waarbij de schrijfster vrolijk door de zaal liep om met iedereen even te praten. Uitgever Geert Kimpen begon de presentatie met een enthousiast openingswoord. Hierna mocht Jacqueline zelf het podium betreden, waar zij vol passie vertelde over haar zoektocht naar een vergeten tijdperk en een volk dat 7500 jaar geleden leefde, maar zonder geschreven bronnen uit de geschiedenis gewist leek. Jacqueline geeft een volk een stem dat eerder nog geen stem had, maar wel een verhaal. Dat verhaal komt samen in de road novel ‘De eerste priesteres’ en speelt in een tijd waarin er nog geen gebaande paden zijn, maar er toch van afgeweken moet worden. Een volk dat eerst met de handen in de aarde de moedergodin aanbidt, maar langzaamaan de blik naar de hemel richt en gedwongen wordt verder te kijken dan de horizon en het bekende.

Vervolgens is het tijd voor het officiële moment: de uitreiking van het eerste boek aan burgemeester Henri Lenferink. Die al grappend opmerkt dat hij niet het eerste, maar stiekem het tweede exemplaar in handen krijgt, omdat hij het eerste al even thuis had liggen, ter voorbereiding op deze middag. Lenferink, zelf ook historicus, heeft niets dan lof voor het boek, ondanks dat hij het nog niet helemaal gelezen heeft. Dat zal gebeuren tijdens zijn eerstvolgende vakantie: dan ligt het bovenop de stapel!

Het ‘tweede’ exemplaar overhandigt Jacqueline aan haar uitgeefster Michelle Shanti, zonder wie dit boek er niet geweest zou zijn. Voor een schrijfster die zelf regelmatig als redacteur manuscripten bewerkt, is het mooi om nu eens aan de andere kant te zitten en te ervaren hoe fijn het is als iemand zo in je gelooft en je waar nodig helpt je verhaal nog beter te vertellen.

Na de presentatie was er op de tonen van De Leidse Danssalon een gezellige borrel met zeer diverse hapjes. Van macarons tot bittergarnituur er was echt voor ieder wat wils. Al gauw stond er een flinke rij voor de tafel waarachter Jacqueline was neergestreken om boeken te signeren. Dat maakte, samen met de sfeervolle historische setting van de Tuinzaal van Grand Café De Burcht, het feestje compleet.

Als hoofdsponsor van deze sfeervolle boekpresentatie was de Zirkzee Groep goed vertegenwoordigd met enkele collega’s en een informatiestand. Wij vonden het fijn om op deze wijze een community member te ondersteunen in haar ondernemerschap. Daarnaast vonden wij het vooral heel mooi om aanwezig te zijn bij het moment waar zo’n bijzonder boek het levenslicht zag. Jacqueline, we wensen je heel veel succes met je nieuwe boek.

Voor wie na het lezen van deze blog nieuwsgierig is geworden naar het boek ‘De eerste priesteres’, hebben we wat leuks in petto. Wij mogen namelijk onder de mensen die een e-mail sturen naar info@zirkzee.nl onder vermelding van “winactie: De eerste priesteres” 5 exemplaren verloten*.
Meedoen kan tot 18 maart 2019

*Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Back To Top