skip to Main Content

Zirkzee Groen: op weg naar Warmetruiendag 2019

Met ons Zirkzee Groen team gaan we ook in het nieuwe jaar weer met frisse moed aan de slag om bedrijven te helpen duurzamer te ondernemen. Of het nu gaan om direct zichtbare impact, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler, of om de ‘verborgen impact’, zoals bijvoorbeeld water in plastic flessen: iedereen weet wel dat plastic heel vervuilend is, maar denk ook eens aan het vervoeren van al die flesjes. Wij willen met Zirkzee Groen bijdragen aan een beter leefklimaat nu, maar zeker ook in de toekomst. Daarom denken we graag mee over sociale en ecologische gevolgen én over de fiscale en financiële voordelen die te behalen zijn met duurzame oplossingen.

Warmetruiendag: 15 februari 2019
Volgende maand zullen we weer meedoen aan de Warmetruiendag, dat bij ons op de kantoren al verbasterd is tot ‘groenetruiendag’. Net als vorige jaar zullen we in Gouda, Noordwijk en Oegstgeest op vrijdag 15 februari 2019 in onze mooiste en warmste trui op kantoor verschijnen, zodat de verwarming een paar graadjes lager kan. Wist je dat je 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad bespaart?

Energiezuinig Esbic gebouw

In Noordwijk zullen we ook dit jaar weer smokkelen, door in plaats van de verwarming lager te zetten, printers uit te schakelen om zo energie te besparen. Waarom doet vestiging Noordwijk niet op de traditionele manier mee, vraag je je misschien af? Dat is omdat dit kantoor van Zirkzee gevestigd is in het SBIC gebouw. Dit bijzondere gebouw is goed geïsoleerd en is zo gebouwd dat het minimale verwarming nodig heeft waarbij de verwarmde lucht ook nog wordt hergebruikt door een warmtewisselaar. Het gebouw heeft als ‘nadeel’ dat het niet zo snel reageert als je verwarming thuis; het heeft enkele dagen nodig om zich aan te passen, dus dat doe je niet zo makkelijk voor een dagje. De collega’s op die vestiging zullen wel solidair zijn en een mooie warme trui dragen. Daarnaast zal er die dag voor de koukleumen op alle kantoren weer warme chocolademelk met slagroom zijn om lekker warm bij te blijven en de stemming goed te houden.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Wij willen de impact van Warmetruiendag 2019 natuurlijk zo groot mogelijk maken. Daarom organiseren wij op deze dag een groen inloopspreekuur in Oegstgeest. Tijdens dit spreekuur kan je als ondernemer kosteloos gebruikmaken van ons advies over duurzaam ondernemen en je fiscale vragen over duurzaamheid te stellen.

Word ook groen en doe mee!

Bewust bezig zijn met het milieu vinden wij belangrijk. Niet alleen willen wij daar als kantoor voor staan, wij dragen dit ook graag uit door deel te nemen aan deze landelijke actie en door middel van onze ‘task force’ Zirkzee Groen. Een initiatief dat is genomen om ondernemers te helpen bij en te adviseren over duurzaam ondernemen.

Natuurlijk moedigen wij iedereen aan om vooral mee te doen met Warmetruiendag. Want zeg nou zelf, die verwarming een graadje lager, dat is toch zo gepiept? Zie je je collega’s ook nog eens in een vlotte trui, win-win zou ik zeggen.

Uiteraard gaan we het liefst voor een meer blijvende impact, hierover gaan we graag met je in gesprek dus loop vrijblijvend binnen op 15 februari of neem contact op met mij via rderaad@zirkzeegroup.com.

Back To Top