skip to Main Content

Werken op de payroll afdeling – Saai? Niet bij Zirkzee!

Onze collega Maartje Brunt beschrijft haar persoonlijke ervaring over het werk als salarisadministrateur/adviseur. Ben je benieuwd naar haar interessante verhaal? Lees dan hieronder verder…

Een paar jaar geleden besloot ik om mij te gaan specialiseren in salarisadministratie. Voor mij een logische stap. Ik werkte al jaren bij een accountantskantoor in een brede functie waar ik allerlei financiële werkzaamheden uitvoerde. Als je dan toch verder wil leren dan doe je dat toch over de werkzaamheden die je het leukst vindt?

Wat houdt salarisadministratie allemaal in?

Veel mensen hebben geen idee wat salarisadministratie allemaal inhoud. Ik kan de reactie van mijn moeder mij nog goed voor de geest halen. Ze keek zorgelijk en zei vervolgens: “Is dat niet heel saai? Je zal alleen maar loonstrookjes maken”. Gelukkig wist ik al dat ik me geen zorgen hoefde te maken over verveling en heb ik mijn plannen doorgezet. Dat ligt natuurlijk niet aan het werk alleen. Een goede werkplek waar je een breed pakket aan werkzaamheden krijgt is net zo belangrijk.

Zirkzee heeft klanten in allerlei verschillende branches, elk met hun eigen bijzonderheden. Het prettige gevolg is dat ik een breed klantenpakket heb. Veel cao’s met eigen arbeidsvoorwaarden en regelgeving, maar ook klanten met bijvoorbeeld expats, directeur-grootaandeelhouders, stagiairs of meewerkende kinderen. Natuurlijk maak ik genoeg loonstroken en aangiften voor mijn klanten. Dit is echter maar een deel van mijn werkdag.

Variatie

Aangezien ik elke maand of iedere 4-weken de salarissen moet verwerken heb ik veel contact met mijn klanten. Hebben ze een vraag dan weten ze mij goed te vinden. Die vragen gaan niet alleen over loonstroken, maar hebben ook overlap met HR-administratie. Denk hierbij aan het opstellen van arbeidscontracten, werkgeversverklaringen en het registreren van verlof.

Ook is er overlap met de financiële administratie. Loonkosten zijn meestal een groot percentage van het budget van een bedrijf. Het is mogelijk om deze kosten te verlagen met een actief beleid. Is het mogelijk om WW- of WHK-premie te verlagen? Heeft deze werknemer misschien recht op een no-riskpolis bij ziekte of kan de werkgever subsidie praktijkleren krijgen? Er zijn heel veel mogelijkheden.

Goede keuze

Dit alles maakt dat ik nog steeds heel tevreden ben over mijn keuze om te werken als salarisadministrateur/adviseur. Genoeg uitdaging! Al zou ik een dagje vervelen echt niet erg vinden. Mocht je nog vragen hebben over mijn werk of kan ik helpen met uw salarisadministratie neem dan vooral contact op!

Back To Top