skip to Main Content

Werken bij Zirkzee… een accountantskantoor met vrijheden

Wat zoek jij in een baan? Goed salaris? Leuk, uitdagend werk? Fijne collega’s? Een trendy kantoor of werkplek? Goede koffie misschien? Als HR-manager ben ik heel benieuwd: Wat geeft bij jou de doorslag om te solliciteren, wat trekt jou over de streep?

Wil je weten wat het bij mij was mij overtuigde om bij De Zirkzee Groep te gaan werken? Lees dan gauw verder…

Werken bij Zirkzee… een innovatief accountantskantoor

Sinds 10 januari 2018 ben ik, Kenneth van Randeraat, werkzaam bij de Zirkzee Groep, een accountantskantoor met verschillende vestigingen in de regio Leiden en Gouda. Van MKB- bedrijfsadministratie tot ingewikkelde aangiftes of de controle van een multinational. Maar ook het verzorgen van salarisadministraties. En natuurlijk onze klanten optimaal adviseren op al onze aandachtsgebieden (accountancy, fiscaal, financieringen, groen, HR/arbeidsrecht), Zirkzee heeft het allemaal in huis.
Maar wat maakt het voor mij als HR-manager nu een interessante werkgever en een leuke werkplek? Daar hoef ik niet lang over na te denken: vrijheid! Ik refereerde hier al even aan in mijn blog over de pensioenmogelijkheden (klik hier) van Zirkzee. Maar de vrijheid rijkt nog veel verder.

Een accountantskantoor met… de vrijheid om je eigen baan te maken

De vrijheid om je eigen baan te maken, taken af te stoten (nee niet alles, je moet wel wat blijven doen), maar ook nieuwe ‘uitdagingen’ op je te nemen en je te ontwikkelen op de manier die past bij jou. Bijvoorbeeld door binnen jouw vakgebied, onder de vlag van Zirkzee, een startup op te zetten. Een van de manieren waarop het team van Zirkzee zich verder kan ‘ontwikkelen’ is ons ambassadeurstraject, afgekeken van ‘de groten’, maar ook goed toepasbaar in een kleinere organisatie als de onze.

Zo zijn we niet alleen van meerwaarde voor onze klanten, maar ook als werkgever voor onze werknemers.

In het diepe… met zwembandjes

Natuurlijk moet je wel met dergelijke vrijheid om kunnen gaan. We gooien je niet direct in het diepe, je bepaalt zelf wanneer je de sprong waagt en of je zwembandjes of wellicht een kite (klik hier) nodig hebt. We laten je niet kopje ondergaan!

Zo beschikken we sinds dit jaar over Trakstar als ‘monitoringssysteem’ voor jouw ontwikkeling en groei binnen Zirkzee. Hierin worden door jou en je leidinggevende jouw successen, maar ook je leermomenten op werkvlak bijgehouden en gedeeld.

Wat je leert en hoe je je ontwikkelt, wordt zo niet van bovenaf bepaald, maar iets waar je zelf, bottom-up, veel invloed op hebt. Zo kan je het maximale uit jezelf halen op het gebied van creativiteit, energie en innovatie.

Vrijheid vs. flexibiliteit

Ook qua werktijden en -plek zijn we flexibel. Zo zijn er collega’s die om half acht al achter hun bureau zitten en druk bezig zijn (of die schijn wekken ;-)). Maar thuis starten en na de spits richting ‘kantoor’ komen, behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Misschien niet de meest spannende of verrassende vrijheid, maar wel een heel fijne! Er zijn nog genoeg (of eigenlijk te veel!) organisaties waar ‘working nine till five’ de standaard is, niet?

Natuurlijk is het bij Zirkzee ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb kunnen maken naar onze manier van werken.

Benieuwd wat voor vacatures we open hebben staan? Kijk dan vooral eens op onze website (klik hier). Uiteraard kan je ook vrijblijvend contact met ons opnemen, want die leuke baan maken we graag samen. De koffie staat klaar!

Back To Top