skip to Main Content

Vooroplopen of achterblijven?

Onze Marketing & Communicatie medewerker Nathan Mulders vertelt in deze blog over de ontwikkelingen en mogelijkheden van automatisering. De wereld is constant in beweging en dat zorgt voor de nodige veranderingen. In rap tempo volgen nieuwe technologieën elkaar op, zo worden er door slimme software veel functies in het bedrijfsleven overgenomen, zoals administratie. Ook in de accountancywereld worden nieuwe IT-strategieën toegepast om het werk meer efficiënt en voorspelbaar te maken.

Nieuwe tools

Automatisering betekent het vervangen van menselijke arbeid door machines of computers en computerprogramma’s. In de accountancywereld worden computers en de bijbehorende tools steeds belangrijker, en elk kantoor zal mee moeten gaan om zo efficiënt mogelijk te werken. In deze branche is achterblijven geen optie en is vooroplopen juist “the way to go”.

Mogelijkheden

Dat klinkt allemaal heel donker en grauw, maar wij zien juist de mogelijkheden van automatisering. Doordat steeds meer processen automatisch verlopen komt er meer tijd vrij voor onze medewerkers. Dit geeft medewerkers de mogelijkheid om te doen waar ze goed in zijn en zich verder te ontwikkelen. Zo kunnen medewerkers vaker langsgaan bij klanten om persoonlijk advies te geven en een band op te bouwen met het bedrijf en de personen.

Automatisering betekent ook dat elke taak op dezelfde manier wordt uitgevoerd. Daarom is het makkelijk bij te houden hoe er gewerkt wordt. Door het analyseren van deze handelingen kunnen de processen perfect afgestemd worden naar de wensen van de klant, om zo gerichter advies te geven kunnen.

Door vaker in gesprek te gaan met de klanten kunnen we meer aan hun wensen voldoen en kan de klant een beter beeld krijgen van onze verwachtingen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om samen met de ondernemer te ondernemen. Door met elkaar te sparren en nieuwe ideeën te delen, kunnen we ook van elkaar leren. Het vergroten van elkaars netwerk en het inzetten daarvan kan voor beide partijen zorgen voor een groei van de organisatie.

Welzijn

Tot slot draagt het ook bij aan het stukje welzijn van de medewerkers. De werkdruk neemt deels af en medewerkers kunnen meer tijd besteden aan zaken waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen, dit is belangrijk voor de vitaliteit van onze collega’s. Want als er één ding is waar we zuinig op moeten zijn, is het op jezelf en op elkaar!

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zirkzeegroep/  

Instagram: Zirkzee Groep (@zirkzeegroep) • Instagram-foto’s en -video’s 

E-mailadres: info@zirkzee.nl

Telefonisch: 071 – 5724965

 

 

Back To Top