skip to Main Content

Hoe zorgen wij er bij de Zirkzee Groep voor dat collega’s verbonden blijven, ondanks het thuiswerkadvies?

Onze collega Robin Bult beschrijft zijn visie op hoe werkgevers haar collega’s verbonden houden bij de organisatie, ondanks dat veel werknemers nu thuis moeten werken. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder!

Wat heeft een negatieve impact op verbondenheid?
Het vele thuiswerken kan zorgen voor een gevoel van sociale isolatie met de buitenwereld. Verschillende literatuur zegt hierover dat werknemers op sociaal gebied het informele contact met hun collega’s missen. Daarnaast heeft het thuiswerken een negatieve impact op de werk-privébalans volgens sommige bronnen. Hier ben ik het eerlijk gezegd niet mee eens.

Waarom ben ik het hier niet mee eens?
Ik ben van mening dat elke situatie anders is als we kijken naar de werk-privébalans van werknemers. De ene collega zal het veel vrijheid geven en de andere collega heeft er misschien moeite mee. De thuissituatie speelt hier natuurlijk ook een rol in. Ik denk dat het thuiswerken juist zorgt voor veel vrijheid, waardoor je als werknemer gemakkelijk de balans kan vinden tussen werk en privé. Wat in mijn optiek zorgt voor het ervaren van autonomie.

Daarnaast is het gevoel van sociale isolatie afhankelijk van het feit hoe een bedrijf daarmee omgaat. Bij Zirkzee spelen de leidinggevende namelijk een belangrijke rol in het verbonden houden van collega’s met elkaar en met de organisatie.

Hoe zorgen wij bij Zirkzee voor verbondenheid?
De activity based werkomgeving binnen Zirkzee zorgt ervoor dat wij aan collega’s de keuze laten of zij op kantoor werken of thuis. Autonomie en vrijheid zijn twee begrippen die veel naar voren komen binnen de Zirkzee cultuur. De activity based werkomgeving geeft de ruimte aan collega’s om elke werkweek zelf in te delen.

Het gevoel van sociale isolatie proberen wij te voorkomen door binnen de geldende maatregelen activiteiten te organiseren. Daarnaast is er uiteraard regelmatig onderling contact over het werk en persoonlijke situaties. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen verbonden blijft met elkaar en met de organisatie.

Voel jij je thuis binnen deze manier van werken? Bel dan naar 071-572 4965 en vraag naar Kenneth van Randeraat, stuur een LinkedIn bericht naar Zirkzee Groep, een DM op Instagram naar @zirkzeegroep of een mail naar recruitment@zirkzee.nl

Dan maak ik graag kennis met je bij ons op kantoor!

Back To Top