skip to Main Content

TOEGEVOEGDE WAARDE

Wat op je werk, behalve fijne collega’s en een goed zittende bureaustoel, van toegevoegde waarde is merk je pas als het er even niet is. Zo kwam er onlangs zoute koffie uit onze koffiemachine.

Toegevoegde waarde is waarschijnlijk het belangrijkste begrip voor iedere ondernemer. Het toevoegen van waarde, daarmee verdienen u en ik ons inkomen. “De toegevoegde waarde drukt de essentie van produceren uit, namelijk het toevoegen van waarde aan een goed”, aldus Wikipedia [en als het op Wikipedia staat, dan is het waar ;-)].

Voor mij als belastingadviseur speelt toegevoegde waarde meer dan ooit een belangrijke rol in de uitoefening van mijn vak. Enerzijds houd ik mij continu bezig met uw toegevoegde waarde (daarover betaalt u immers belasting: BTW; inkomstenbelasting; vennootschapsbelasting), anderzijds doe ik mijn best om voor u steeds meer van toegevoegde waarde te zijn. En daarmee bedoel ik dat ik er niet alleen voor zorg dat u aan uw verplichtingen aan de fiscus voldoet, maar ook dat ik uw financiële/fiscale situatie continu in de gaten houd zodat ik u tijdig kan voorzien van de nodige adviezen. U zult merken dat u deze toegevoegde waarde zult missen als ik er een keer niet ben!

Dit monitoren van uw financiële/fiscale situatie wordt mede mogelijk gemaakt door de technologische stappen die wij gemaakt hebben. Zo zorgt de directe bankkoppeling ervoor dat wij real-time mee kunnen kijken in de bankmutaties van uw zakelijke rekening, zodat wij belangrijke mutaties (investeringen, aflossingen, noem maar op) direct kunnen waarnemen. En zo zorgt onze cloudsoftware ervoor dat wij minder tijd hoeven te besteden aan het beheer van onze software; onze leverancier zorgt er op afstand voor dat wij altijd de beschikking hebben over de nieuwste versies. Met het gevolg dat wij ons volledig kunnen richten op u!

Wist u dat wij bij onze Zirkzee vestiging in Noordwijk sinds januari 2016 een ‘projectgroep toegevoegde waarde’ hebben opgericht? Deze projectgroep bestaat uit accountants, payroll consultants en belastingadviseurs. De projectgroep bespreekt eens in de zoveel tijd uw financiële situatie met als doel om uw toegevoegde waarde te vergroten. En daarmee willen wij ook onze toegevoegde waarde voor u vergroten!

De eerstvolgende keer dat u op ons kantoor bent voor een bespreking, leggen wij u onder het genot van een kop (inmiddels weer) goede koffie graag uit op welke wijze wij van toegevoegde waarde zijn voor u.

Hoe creëert u toegevoegde waarde in 2016?

Robin de Raad

Robin is fiscalist te Noordwijk en houdt zich bezig met duurzaamheid, innovatie en expats.

Back To Top