skip to Main Content

Stichting JES Rijnland (samen met Zirkzee-groep) bij de CORPUS KidsRun van de Leiden Marathon

Op het verlanglijstje van iedere ondernemer staat bovenaan ‘personeel’. In een redelijk overspannen arbeidsmarkt kom je er niet met alleen een flitsende vacature, ergens diep verborgen op je website. Je moet iets extra doen. Zo ook bij een accountantskantoor. In deze blog neem ik (Pepyn Kemper, extern accountant) jullie mee in de zoektocht naar de nieuwe ruwe diamanten in de Zirkzee Goudmijn.

Zondag 19 mei 2019: Leiden Marathon
Zirkzee-groep sponsort ook dit jaar de marathon (klik hier voor het verslag van 2018
) in de gemeente Leiden. Al enkele jaren bestaat het Zirkzee-team uit een gezellige mix van werknemers, partners, klanten en kinderen (van werknemers). Zij kunnen deelnemen aan de 10, 21 en 42km. Kinderen kunnen de Corpus Kidsrun van +/- 2km lopen.

Programma zondag 19 mei 2019

10.00 uur    De 21 km van Zorg en Zekerheid
11.00 uur    De 42 km van Vermeulen Groep
12.30 uur    De 2,1 km CORPUS KidsRun
14.30 uur    De 10 km van Heerema Marine Contractors

Stichting JES Rijnland
Special guest
dit jaar zijn de kinderen van de WeekendKlas (klik hier voor meer info). De WeekendKlas in Leiden is een initiatief van stichting JES Rijnland en biedt nieuwsgierige en ambitieuze kinderen de mogelijkheid hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te ontdekken en hun toekomstperspectief te verbreden. Door aanvullend onderwijs op zondag maken kinderen kennis met verschillende vakgebieden en beroepsgroepen, van architect tot banketbakker en van cardioloog tot zelfstandig ondernemer, óf accountant. Beroepen waar ze anders misschien niet zo snel mee in contact zouden zijn gekomen. Al spelenderwijs leren ze waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

Ik heb dit jaar een gastles gegeven bij de WeekendKlas (gratis tip voor de lezer: heel leuk om te doen!) en heb daarbij twee 24-karaats kinderen ontdekt voor het accountantsberoep: Jamila en Sietske. Jamila is 100% gevatheid verpakt in een 12-jarig meisje met indrukwekkende vlecht. Sietske is op 11-jarige leeftijd al de beste side-kick ever. Samen zijn het twee pre-tieners met een gezonde dosis zelfvertrouwen, die hun ‘inner-Pipi Langkous’ hebben gevonden (‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’). Als ik de meiden enige tijd na mijn gastles nog eens spreek, hebben we het volgende praatje*:

Accountant (fris): ‘Hoi Jamila en Sietske! Ik was een paar maanden geleden een gastdocent in jullie klas. Weten jullie het nog?’

Sietske: ‘Ja uiteraard, die les heeft op de hele klas heel veel indruk gemaakt. We vonden het een fascinerend beroep. We hebben veel leuke gastdocenten gehad, maar uw les over de hartchirurgie stak er echt bovenuit.’

Jamila: ‘Inderdaad, veel indrukwekkender dan die accountant. Het enige wat me daarvan is bijgebleven is hoe je afrondingsverschillen in een rapportgenerator oplost. Nou nou, party like a piñata!’

Accountant (kijkt alsof zijn lievelingskonijn is doodgereden): …

Jamila: (Spitsvondig): ‘BOING!’

Sietske: ‘Huh… wat was dat?’

Jamila (punch-linend): ‘De accountant die van zijn eigen voetstuk afvalt.’

Accountant (mompelt zachtjes): ‘Millennials…’

WeekendKlas -ervaringen
Jamila en Sietske kunnen, gelukkig, wel degelijk nog het een en ander over het gastcollege navertellen. Het leuke aan de WeekendKlas is dat de leerlingen iedere week informatie krijgen over een beroep van iemand die echt in het veld werkt. Daarnaast kunnen zij blijvend contact houden met de verschillende gastdocenten. Zo kunnen zij op een later moment, als het echte werk begint, contact opnemen met de gastdocent, bijvoorbeeld voor een stage.
Het is altijd moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar bij deze twee dames lukt dat makkelijk. Ze geven zelfs wat tips om het beroep wat meer schwung te geven. Die neem ik graag mee in mijn volgende gastcollege voor stichting JES Rijnland. Op 19 mei aanstaande zal ik aan de kant staan op de dames en hun mede-WeekendKlasgenoten aan te moedigen tijdens de CORPUS KidsRun van de Leiden marathon.

Zirkzee heeft de afgelopen jaren scholieren en studenten enthousiast gemaakt voor het accountantsberoep en dan voor Zirkzee in het bijzonder. Zo hebben directeur Peter Walter (LinkedIn profiel) en loonadviseur Laura Jong (LinkedIn profiel) gastcolleges gegeven op verschillende hogescholen en middelbare scholen.

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar het accountantsberoep en wil je weten wat een accountant op een dag allemaal doet? Of ben je benieuwd wat Zirkzee voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met info@zirkzee.nl.

* Volgens de Verordening Gedrags- en Beroepsregels heeft een accountant een geheimhoudingsplicht. Daarom zijn bovenstaande personen en bedrijven gefingeerd, elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en/of personen berust op louter toeval.

Back To Top