skip to Main Content

Stagiairs aan de slag bij Zirkzee Groep!

Geen toetsen, maar een kijkje in het werkveld; volgens velen de ideale leerschool. Robin als stagiair HR en Stijn als afstudeerstagiair Marketing ronden deze maand hun stageperiode af bij het Noordwijkse accountantskantoor. In deze blog nemen deze studenten van de Hogeschool van Amsterdam jullie mee voor een kijkje achter de schermen bij Zirkzee Groep.  

Netwerken is key  (Robin) 

Het hebben van een netwerk helpt ontzettend in het vinden van een geschikte baan/stageplek. Ik ben namelijk door middel van mijn LinkedIn-netwerk terecht gekomen bij de Zirkzee Groep. LinkedIn is tegenwoordig één van de beste kanalen om mensen te bereiken. De Zirkzee Groep is zeer actief op LinkedIn, om het bedrijf op de kaart te zetten.  

Dagwerkzaamheden & activity based werken (Robin) 

Een dag werken op kantoor bij de Zirkzee Groep is iets om naar uit te kijken, ondanks de coronamaatregelen. Het ‘activity based’ concept zorgt ervoor dat je elke dag ergens anders kan zitten, zodat je steeds meer in contact komt met verschillende collega’s. Dit trekt mij enorm, omdat ik hierdoor veel nieuwe mensen leer kennen. Dit geeft me een gevoel van verbondenheid binnen de Zirkzee familie.  

Het hebben van een eigen werklaptop maakt het voor iedereen mogelijk om te zitten waar hij of zij wil. Thuiswerken is dus ook een optie, zeker in deze tijd.  

Wanneer je een plek hebt gevonden begint de werkdag. Als stagiair ben ik met veel verschillende taken en dingen bezig binnen het vakgebied. Variatie zorgt er voor mij voor dat het werk uitdagend en leuk blijft. Daarnaast leer ik er als stagiair ontzettend veel van.  

Verder is er binnen de Zirkzee familie een open houding naar elkaar, waardoor je zonder problemen hulp of ondersteuning kan vragen aan collega’s. Via Microsoft Teams is het ook mogelijk om met iedere collega in contact te komen.  

 Daarnaast wordt er gezamenlijk geluncht in de plaza van het pand, uiteraard met gepaste afstand en conform de corona-standaarden. Op de werkplek eten is een no-go. Het gezamenlijk lunchen zorgt er ook voor dat je met verschillende collega’s over verschillende onderwerpen praat. En neem je echt even pauze wat je anders achter je werkplek niet zo snel doet.  

 De Zirkzee Groep heeft een informele cultuur. Geen kledingvoorschriften en lekker met elkaar kletsen over van alles is dan ook geen probleem. Een vrijdagmiddag borrel (uiteraard op gepaste afstand en volgens de regels) wil je dan ook niet missen. Voor de coronacrisis was er binnen de Zirkzee Groep om een bepaalde periode een themaborrel. Wij hopen dat de crisis snel voorbij is, zodat deze activiteiten weer voort kunnen worden gezet. Op deze manier bouw je onderling een hechte band met elkaar op.  

 Thuiswerken: vrij, maar saai  (Stijn) 

Thuiswerken speelt sinds de Covid-19-crisis een cruciale rol in het werkende leven, zo ook bij Zirkzee Groep. Als afstudeerstagiair marketing werk ik voornamelijk vanuit huis en zijn de contactmomenten die ik heb met mijn collega’s, via Microsoft Teams of Zoom. De eerste weken thuiswerken zag ik als ‘vrij’, maar gedurende deze periode mis je toch het kopje koffie met collega’s. Ook merk ik dat de productiviteit vanuit huis lager is dan op kantoor. Ondanks alle beperkingen die het coronavirus met zich mee heeft gebracht, is het volgen van een gestructureerd schema voor mij essentieel tijdens het werken. Ik merk dat ik thuis velen malen sneller ben afgeleid dan wanneer er wordt gewerkt op locatie. Een overzichtelijke planning helpt mij hierbij. 

Zirkzee Groep als leerschool (Robin) 

De ondersteuning die Zirkzee Groep mij biedt, vind ik zelf erg prettig. Ik vind het zelf prima om eerst zelf te kijken hoe ik iets moet doen. Als ik daar vervolgens niet uitkom, kan ik heel makkelijk naar Kenneth van Randeraat of Hanneke Mooijman stappen (HR-afdeling). Daarnaast is er ook alle ruimte om aan andere collega’s vragen te stellen.  

Als afstudeerstudent is het wenselijk om de opgedane kennis van de afgelopen studiejaren toe te passen in het bedrijfsleven. En dat is precies wat ik bij Zirkzee Groep kan doen. Ik kan mijn kennis en kunde kwijt en dit wordt tegelijkertijd gewaardeerd door het team. De collega’s denken met mij mee en zijn bereid om ondersteuning te bieden waar nodig. Naast de ondersteuning die het bedrijf biedt, ben ik ook blij dat er ruimte is om individueel aan de slag te gaan. De aanwezigheid van een goede balans tussen thuiswerken en werken op locatie biedt hier dan ook een mooie uitkomst.  

De werkzaamheden en ervaringen die nu worden uitgevoerd en opgedaan is een reflectie van het leven wat ons over een paar jaar te wachten staat. Zirkzee Groep is een fantastische leerschool en wij beiden zijn zeer enthousiast over zowel de ondersteuning, als de werkzaamheden.   

 Be part of our community! 

Back To Top