skip to Main Content

PENSIOEN IN EIGEN REGIE

Pensioen in eigen regie

Bij de Zirkzee-Groep heeft de werknemer zelf regie over zijn pensioen. Een unieke arbeidsvoorwaarde!

Zenuwachtig zit ik bij mijn huisbank, ik kijk hoopvol naar de medewerker die mijn financiële papieren doorneemt. “Zou mijn financiële situatie goed genoeg zijn voor het kopen van een nieuwe woning of kan ik geen hypotheek krijgen?” spookt er door mijn hoofd. 

Ik denk dat dit voor velen een herkenbare situatie is. Maar wist je dat je jouw pensioenvergoeding in sommige gevallen ook kunt inzetten om je hypotheek af te lossen?

Toen ik afgelopen jaar een ander huis ging kopen, kwam opeens de gedachte: “Wat is mijn pensioen eigenlijk waard?” bij mij op. Ik wil immers ook als ik met pensioen ben mijn huis nog kunnen betalen. Om antwoord te krijgen op deze vraag logde ik in op de website mijnpensioenoverzicht.nl. Als ik eerlijk ben, vind ik de gegevens op deze site weinig hoopgevend en onduidelijk. Maar wat ik nog het meest vervelend vind, is dat ik geen regie heb over wat er met mijn pensioengeld gebeurt! Ik merk dat ik daarom automatisch weinig interesse heb in het onderwerp ‘mijn pensioen’. Een gemiste kans voor mijn toekomst. Gebrek aan belangstelling voor financiële zaken is het niet. Ik werk immers voor een accountantskantoor. En voordat ik mijn huis kocht heb ik zelf eerst tot in de puntjes uitgezocht wat de mogelijkheden waren. Maar wat gebeurt er zodra ik zelf invloed heb op mijn pensioen?

De Zirkzee-Groep heeft ervoor gezorgd dat ik een antwoord heb gekregen op deze vraag.
Bij onze kantoren kan je meedoen aan de collectieve regeling of je krijgt de (pensioen)bijdrage van de werkgever als salaris uitbetaald. Als je voor dat laatste kiest dan ben je vrij om zelf het geld te besteden aan pensioen door gebruik te maken van de lijfrenteaftrek. Door de eigen regie die Zirkzee mij biedt, ben ik nu heel bewust bezig hoe ik mijn pensioengeld besteed en inzet. Het heeft nu mijn volledige aandacht en interesse.

Mooi dat de pensioenregeling van Zirkzee mij de mogelijkheid geeft om zelf te bepalen hoe ik pensioen wil opbouwen. Ofwel in het collectief, ofwel bijna volledig zelf bepalen wat te doen met de pensioenvergoeding door bijvoorbeeld lijfrentepolissen af te sluiten of gebruik te maken van banksparen. Maar aflossen van je hypotheek mag ook.
Als ik extra aflos op mijn hypotheek, dan zie ik direct resultaat omdat mijn maandlasten dalen. Dit is niet zo met mijn pensioeninleg. Ik moet erop vertrouwen dat er verstandig met mijn geld wordt omgaan. Ik heb mijn keuze dus al gemaakt.
Deze individuele keuzevrijheid past goed bij de huidige tijd. Wat dat betreft loopt Zirkzee zeker voorop!

Ben jij nog niet toe aan je pensioen, maar wel aan een nieuwe uitdaging? Wil je meer bijzonderheden van het werken bij Zirkzee vernemen / Wil je meer weten over de gunstige arbeidsvoorwaarden bij Zirkzee? Kijk dan eens naar onze vacatures en/of neem contact ons op.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top