skip to Main Content

PANNENKOEKENBAKKEN VOOR HET GOEDE DOEL

Superhero Family Run: Jenergy, Superrr en Zirkzee groep voor KWF Kankerbestrijding!

Afgelopen zondag was het zover, vlakbij ons kantoor in Oegstgeest,  ging de Superhero Family Run van start. Georganiseerd door sportschool Jenergy, met hulp van supermarkt Superrr en veertig vrijwilligers werd er gelopen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding. Kinderen en volwassenen konden zich inschrijven voor de run in drie leeftijds- en afstandscategorieën en zich laten sponsoren. Wij van de Zirkzee Groep zorgden voor een stand met vers gebakken pannenkoeken.

Vanaf een uurtje of twaalf was het een gezellige bedrijvigheid op het plein van de Clusiushof, waar de ruim tweehonderd deelnemers hun startbewijs konden ophalen. Zo tegen twee uur zat de stemming er goed in, mede door de door Zirkzee gesponsorde superhero-paaskip, die goed los ging op de vogeltjesdans.

Vervolgens startten de jongste lopers aan hun sponsorloop (500m), waarna de kilometer voor leeftijd 7-12 jarigen op het programma stond, gevolgd door de jongeren en volwassenen, die 5 kilometer moesten lopen. Wij pannenkoekenbakkers kwamen helaas wat moeizamer uit de startblokken, want er waren wat problemen met de stroomvoorziening. Na drie keer een valse start te hebben gehad, gingen we, ‘vier pannen sterk’, even na drie uur eindelijk < maar niet minder enthousiast! > aan de slag met bakken. De deelnemers van de run kregen na afloop een gratis pannenkoek als beloning voor hun geweldige prestatie. Toeschouwers en buurtbewoners konden pannenkoeken kopen en werden aangemoedigd nog wat extra’s te geven voor het goede doel. De opbrengst hiervan is volledig bestemd voor KWF.

Onze bakkunsten werden gewaardeerd en al snel stond er een rij voor de kraam! Dat zorgde voor een extra uitdaging voor de aanwezige ‘powerplant’, want beslag maken betekende ook: de mixer weer aansluiten, bovenop de drie kookplaten… Even leek hij het niet te trekken, maar gelukkig is het bakken niet stil gevallen, zodat we uiteindelijk ongeveer 120 heerlijke superhero pannenkoeken hebben kunnen bakken.

Na afloop was het nog lang gezellig op het plein, de kinderen vermaakten zich prima in het speeltuintje, waar voor de gelegenheid twee grote springkussens waren geplaatst. Wij in de pannenkoekenstand, stonden wat op de tocht, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan de gezichten van sommige hardlopers bij de finish was goed te zien, dat zij veel harder moesten afzien dan wij! Na een gezellige middag zijn we blij dat we met onze pannenkoekenkraam bijna 200 euro hebben kunnen bijdragen aan het goede doel. We zijn dan ook heel benieuwd naar de dagopbrengst. Gelukkig weten we al wel dat de duizend euro, die de organisatie hoopte binnen te halen, ruimschoots overschreden is!

Mocht dit een jaarlijks terugkerend evenement worden, dan zijn we volgend jaar graag weer van de partij… dit keer met een kraampje in de zon en mét overvloedig aanwezige stroom! Kortom, ik kan niet wachten tot volgend jaar. Jullie zijn alvast van harte uitgenodigd!

P.S. We zijn nu goed opgewarmd voor de Leiden marathon van 21 mei 2017, waar Zirkzee Groep ook weer in de startblokken staat. Geïnteresseerd? Houd de website in de gaten of neem contact op!

Back To Top