skip to Main Content

LUCTOR ET EMERGO, HOE IS HET NU AAN BOORD VAN BOJANGLES?

Waar in Nederland de dagen korter worden en het weer guur is en de meeste mensen stiekem verlangen naar de kerstvakantie, geldt dit niet voor onze zeilvrienden Rob en Baudine. Zij zijn alweer anderhalf jaar op reis met hun zeilboot Bojangles. Voor hen is de vakantie nog lang niet voorbij!

Vorig jaar mei vertrokken ze uit Nederland om via Zuid-Europa en vervolgens de Kaapverdische eilanden de grote oversteek over de oceaan te maken naar Suriname. Een knap staaltje zeilen! Na flink wat omzwervingen liggen ze nu voor anker in het Caribisch gebied.

Hoewel de reis van Rob en Baudine klinkt als heerlijk ontspannen, met paradijselijke stranden en gezelligheid te over. Is het ook een reis met up’s en down’s. Een reis met nieuwe vrienden maken, maar ook oude vrienden achterlaten, zowel in Nederland als op de vele aangedane bestemmingen. En wat te doen als je mast plots afbreekt en er andere technische ongemakken zijn? Opeens ben je op jezelf en je schip aangewezen en moet je soms blind vertrouwen hebben in totaal onbekenden. Want hoe herken je je lift van het vliegveld als je deze nog nooit hebt ontmoet?

Overal waar ze gaan doen ze nieuwe ervaringen op en maken ze vrienden voor het leven, zonder hun vrienden, familie en zakenrelaties in Nederland te vergeten. Gelukkig zijn er voor Rob en Baudine ondertussen eenvoudigere problemen aan de orde dan afbrekende masten en doorstaan van orkanen*. Bijvoorbeeld: hoe zorgen we voor een aangenaam windje in de slaaphut en hoe krijgen we de aangemonsterde mierenkolonie weer van boord? Bojangles is nu in top conditie en ze dobberen ze niet langer bij mastloos rond. We wensen onze wereldreizigers  dan ook toe dat het ze in 2018 voor de wind zal gaan.

Heeft u ook weleens het idee dat uw onderneming stuurloos (of in dit geval mastloos) ronddobbert. Kunt u ook wel een blik over de schouder en een stevig anker gebruiken?

Oftewel: bent u ook op zoek naar een accountant die niet aan lapmiddelen doet? Neem dan contact op met ons via r.boot@zirkzee.nl

Post-scriptum: In september is het Caribisch gebied zwaar getroffen door meerdere orkanen. Gelukkig voor Rob en Baudine is het benedenwindse Curaçao niet getroffen door de orkanen. Hier ging het ‘slechts’ om tropische stormen. De schrik zit er op de gehele Antillen natuurlijk wel flink in! Rob en Baudine hadden het geluk dat zij tijdens deze periode Nederland aandeden voor familiebezoeken.

Baudine en Rob’s reis kunt u volgen via: http://www.sailbojangles.com

Back To Top