skip to Main Content
LUCTOR ET EMERGO, HOE IS HET NU AAN BOORD VAN BOJANGLES?

LUCTOR ET EMERGO, HOE IS HET NU AAN BOORD VAN BOJANGLES?

Waar in Nederland de dagen korter worden en het weer guur is en de meeste mensen stiekem verlangen naar de kerstvakantie, geldt dit niet voor onze zeilvrienden Rob en Baudine. Zij zijn alweer anderhalf jaar op reis met hun zeilboot Bojangles. Voor hen is de vakantie nog lang niet voorbij!

Vorig jaar mei vertrokken ze uit Nederland om via Zuid-Europa en vervolgens de Kaapverdische eilanden de grote oversteek over de oceaan te maken naar Suriname. Een knap staaltje zeilen! Na flink wat omzwervingen liggen ze nu voor anker in het Caribisch gebied.

Hoewel de reis van Rob en Baudine klinkt als heerlijk ontspannen, met paradijselijke stranden en gezelligheid te over. Is het ook een reis met up’s en down’s. Een reis met nieuwe vrienden maken, maar ook oude vrienden achterlaten, zowel in Nederland als op de vele aangedane bestemmingen. En wat te doen als je mast plots afbreekt en er andere technische ongemakken zijn? Opeens ben je op jezelf en je schip aangewezen en moet je soms blind vertrouwen hebben in totaal onbekenden. Want hoe herken je je lift van het vliegveld als je deze nog nooit hebt ontmoet?

Overal waar ze gaan doen ze nieuwe ervaringen op en maken ze vrienden voor het leven, zonder hun vrienden, familie en zakenrelaties in Nederland te vergeten. Gelukkig zijn er voor Rob en Baudine ondertussen eenvoudigere problemen aan de orde dan afbrekende masten en doorstaan van orkanen*. Bijvoorbeeld: hoe zorgen we voor een aangenaam windje in de slaaphut en hoe krijgen we de aangemonsterde mierenkolonie weer van boord? Bojangles is nu in top conditie en ze dobberen ze niet langer bij mastloos rond. We wensen onze wereldreizigers  dan ook toe dat het ze in 2018 voor de wind zal gaan.

Heeft u ook weleens het idee dat uw onderneming stuurloos (of in dit geval mastloos) ronddobbert. Kunt u ook wel een blik over de schouder en een stevig anker gebruiken?

Oftewel: bent u ook op zoek naar een accountant die niet aan lapmiddelen doet? Neem dan contact op met ons via r.boot@zirkzee.nl

Post-scriptum: In september is het Caribisch gebied zwaar getroffen door meerdere orkanen. Gelukkig voor Rob en Baudine is het benedenwindse Curaçao niet getroffen door de orkanen. Hier ging het ‘slechts’ om tropische stormen. De schrik zit er op de gehele Antillen natuurlijk wel flink in! Rob en Baudine hadden het geluk dat zij tijdens deze periode Nederland aandeden voor familiebezoeken.

Baudine en Rob’s reis kunt u volgen via: http://www.sailbojangles.com

Zirkzee Groep is dé professionele partner voor financiële en fiscale zaken waar iedere ondernemer mee te maken heeft. Een ondernemer wil het beste uit zijn bedrijf halen en doet dat op basis van een businessplan, een goed draaiend sales team of dat ene unieke product, maar een goed georganiseerde en accurate administratie vormt uiteindelijk de basis van uw succes. Het levert stuurinformatie op basis waarvan belangrijke beslissingen tijdig genomen kunnen worden. Zirkzee Groep licht uw administratie door, voorziet u van stuurinformatie en wordt daarmee uw businesspartner.

+31 (0)71 515 40 14

Onze reguliere openingstijden:

Maandag - Vrijdag: 08.30 - 17.00

Zirkzee Groep

Lange Voort 68

2341 KD Oegstgeest

e info@zirkzee.nl

Copyright by ZirkzeeGroep - All Rights Reserved | Webdesign by 20Forma

Back To Top