skip to Main Content

LEIDEN MARATHON 2018: EEN TERUGBLIK VAN ZIRKZEE GROEP

Afgelopen zondag 27 mei was het zover: ons Zirkzee-team stond weer aan de start van de Leiden Marathon, een sportief evenement dat de Zirkzee-groep al jaren sponsort. 35 Enthousiaste en bovenal fitte collega’s, relaties en kinderen hadden zich bij ons team aangesloten om respectievelijk 10km, 21km of de Kidsrun te lopen. Samen met de crew kijken we terug op een geslaagde, sportieve dag.

ZIRKZEE KIDS OP HET PODIUM

De lopers van de 21km mochten om 10:00 uur het spits afbijten. Een fijn moment voor deze flinke afstand, want dit is nog voor het heetste moment van de dag. Daarna waren de kinderen aan de beurt. Voor aanvang van de Kidsrun stond er dit jaar op het Pieterskerkplein een energieke en goedverzorgde warming-up op het programma. Dit was direct een goede manier om alle kinderen voor het startsignaal vast te verzamelen. Hierdoor zijn taferelen, zoals het rennen naar de start, ons dit jaar bespaard gebleven. Onze jeugdige lopers waren zo enthousiast dat zij tijdens het opwarmen al snel het podium beklommen. Heel leuk om onze rode shirtjes ‘on stage’ te zien. Alle kinderen (sommigen samen met een ouder) hebben vervolgens ook een mooie prestatie neergezet.

strong>ZWARE OMSTANDIGHEDEN

In de aanloop naar de marathon was het voor onze organisatie even spannend: zou het weer zo warm worden als vorig jaar? En hoewel Leiden en omgeving prachtig zijn in de stralende zon, is dat toch niet de meest ideale omstandigheid voor lopers. Uiteraard hadden we onze voorzorgsmaatregelen getroffen zorgden we ervoor dat iedereen goed gehydrateerd, in Zirkzee-shirt en met rijk gevulde goodiebag aan de start verscheen. De organisatie van de marathon had extra water- en sponspunten op het parcours geplaatst. En om overvolle EHBO-posten te voorkomen startte de 10km een halfuur later dan gepland.

MOEITELOOS

De hitte van de dagen voorafgaand aan de marathon was in de stad blijven hangen. Dus begon de dag haast tropisch warm. Gelukkig stak er in de loop van de dag een verkoelend briesje op en na een flinke regenbui daalde de temperatuur ook. Wat niet maakt dat alle renners niet éxtra trots mogen zijn dat ze hun afstand hebben uitgelopen onder zulke pittige omstandigheden. Gelukkig leek niet iedereen last te hebben van de hitte. Zo wijzigde een van onze deelnemers slechts enkele dagen voor de marathon zijn afstand van 10km naar 21km (daar doen wij bij Zirkzee niet moeilijk over ;-)), omdat dat tijdstip hem beter schikte. Niet niks natuurlijk, om zo kort van tevoren de te lopen kilometers meer dan verdubbelen, maar dan ook nog eens een top tijd van 1h24min neerzetten… Wij zijn zwaar onder de indruk.

EERSTE RANG

Tijdens de verschillende afstanden konden wij de lopers aanmoedigen op een van de mooiste plekken langs de route: de Morspoort. Daar is Spaans restaurant La Plancha voor het tweede jaar op rij de uitvalsbasis van team Zirkzee tijdens de Leiden Marathon. Wat was het weer mooi verzorgd! De hele dag waren er heerlijke hapjes en verkoelende drankjes verkrijgbaar. En voor en na je eigen wedstrijd kon je eerste rang zitten op het terras dat dit jaar pal langs het parcours bij de Morspoort was geplaatst. We willen La Plancha dan ook hartelijk bedanken dat jullie terras Zirkzee-rood mocht kleuren.

 MEER DAN 10KM IN DE BENEN

Als je denkt dat ons team van collega-vrijwilligers niks anders deed dan toekijken vanaf de zijlijn, dan heb je het mis! Alleen al het begeleiden van alle lopers heen en weer naar de start/finish was meer dan 10 km lopen. Ook een aardige prestatie niet? We kijken dan ook al uit naar de editie van volgend jaar op 19 mei 2019.

Wil jij met je bedrijf ook beter presteren, andere bedrijven een stap voor blijven en ben je opzoek naar een accountant die voor de troepen uit loopt? Neem dan verblijvend contact met ons op.

Of heb je interesse in werken bij ons sportieve bedrijf? Dat kan natuurlijk ook! Op dit moment zijn wij onder andere opzoek naar: een (junior) RA accountant (c.q. studerend/in afronding hiervoor mét werkervaring) en een ervaren assistent-accountant samenstelpraktijkbeiden voor vestiging Oegstgeest; een aankomend partner voor vestiging Gouda; een relatiebeheerder accountancy (rechterhand van een van de partners) voor vestiging Noordwijk. Nieuwsgierig geworden? Deze en meer vacatures vind je hier of neem voor meer informatie contact op met Kenneth van Randeraat.

Back To Top