skip to Main Content

INNOVATIEF!

Wat mij bij Zirkzee Group (Noordwijk) meteen aansprak toen ik in 2014 op sollicitatiegesprek kwam, is de focus op techno starters. en het feit dat het kantoor gehuisvest is in het SBIC-building, midden tussen diverse startende ondernemers die met ruimtevaarttechniek nieuwe producten en diensten creëren. Dat maakt ons kantoor een bruisende werkomgeving waarin innovatie een veelgehoorde term is.

Ook Nederland als land scoort goed als het om innovatie gaat, zo staan we in 2016 (samen met Zweden, Denemarken, Finland en Duitsland) voor het eerst in de top 5 van innovatiefste landenbinnen de EU. Deze top 5 van landen scoort minimaal 20 procent boven het Europese gemiddelde op 25 indicatoren voor innovatiekracht. Bij deze indicatoren kun je denken aan: het aantal promovendi in een jaar, de totale investeringen in research & development en het aantal patenten dat wordt verleend. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de ondernemers in het SBIC-building hieraan een belangrijke bijdrage leveren!

De startups in het SBIC-building nemen deel aan een business-incubatieprogramma. Deelnemers (de zogenoemde  incubatees) aan dit programma ontvangen een startkapitaal van € 50.000 en tot 80 uur support van ESA. Zirkzee Group is als partner verbonden aan dit programma en draagt hieraan bij door de incubatees (gevraagd en ongevraagd ;-)) te voorzien van advies, bijvoorbeeld tijdens business bootcamps  en door twee keer per maand in-house vragen te beantwoorden. Ook bieden wij incubatees de mogelijkheid om tegen een scherp tarief de administratie bij ons onder te brengen, waardoor zij nog meer tijd kunnen besteden aan innovatie!

Want als het gaat om structurele innovatie wordt het midden- en kleinbedrijf vaak nog geremd door zaken als lage bedrijfsinvesteringen en beperkende randvoorwaarden. En hoewel ons land nu binnen de top 5 van innovatiefste landen staat, scoort Nederland maar matig op het scorebord Firm Investments(investeringen in de ontwikkeling van nieuwe kennis en producten). Om deze barrière te doorbreken, heeft het ministerie van financiën diverse fiscale faciliteiten in het leven geroepen: WBSO; Innovatiebox; Milieu-investeringsaftrek en Energie-investeringsaftrek.

Bij Zirkzee Group zijn wij gefocust op deze innovatie-katalysators. Wij zijn geïnteresseerd in innovatieve ondernemers en adviseren graag hoe ondernemers kunnen profiteren van deze fiscale stimuleringsmaatregelen.

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een fiscale innovatie-katalysator? Neem dan contact met mij op.

Robin is fiscalist te Noordwijk en houdt zich bezig met duurzaamheid, innovatie en expats.

Back To Top