skip to Main Content

Hybride werken is de toekomst

Hybride werken, een trend waar wij bij Zirkzee al ruim een jaar druk mee bezig zijn. Het is de toekomst, en daarom denken wij dat meer bedrijven dit moeten omarmen. Hierbij is het verstandig dat bedrijven haar interne processen en technologie afstemmen op het hybride werken. Daarnaast is het van belang dat werkgevers zich bewust zijn van het feit dat werknemers meer op afstand zijn. Verlies je werknemers niet uit het oog!

Hoe doen wij dit als Zirkzee Groep zijnde?

Bij Zirkzee hanteerden we voor corona al geen van-negen-tot-vijf-mentaliteit. Onze collega’s zijn sowieso niet tijd- en plaatsgebonden; tot op zekere hoogte, want de hoofdregel is wel dat ze goed bereikbaar blijven voor klanten en collega’s. Dit vraagt in de praktijk om een wisselwerking tussen fysieke aanwezigheid op kantoor en thuis.

Verder hechten wij veel waarde aan een wekelijks ‘catch-up moment’ met onze collega’s. Dit zie je ook bij veel andere bedrijven. Een digitaal koffiemoment om even te kijken hoe het gaat met iedereen, zowel privé als zakelijk. In de periodes dat het mocht, hadden wij een vaste dag waarop zoveel mogelijk collega’s naar kantoor komen. Zodat we elkaar even zien en spreken en gezellig gezamenlijk kunnen lunchen. Dat zijn de manieren om aandacht te geven aan je collega’s achter de professional. De kleine momenten betekenen veel voor het welbevinden van collega’s.

Permanente verschuiving

In de praktijk zie je dat veel werknemers het fijn vinden om een paar dagen per week thuis te werken. Werkgevers zien dat het werkt en dat ze haar personeel kunnen vertrouwen. In Nederland zie je de permanente verschuiving naar het hybride werken dus zeker. Oftewel een blijvende verandering, die door corona in een stroomversnelling is geraakt.

4 tips voor werkgevers

  1. Houd je bestaande Arbobeleid kritisch tegen het licht. Zorg ervoor dat zowel de thuiswerkplek als de kantoorplek altijd voldoen aan de Arbo wet- en regelgeving. Je bent en blijft als werkgever hier namelijk altijd verantwoordelijk voor. Kijk dus kritisch naar de apparatuur, stoelen en bureaus bijvoorbeeld.
  2. Stel een huishoudelijk reglement op met afspraken over waar en wanneer hun werkzaamheden uitvoeren. Dit moet natuurlijk niet te strak, want je vertrouwen op je personeel. Maar bereikbaar zijn en blijven voor klanten en collega’s blijft het belangrijkst.
  3. Besteed extra aandacht aan de secundaire arbeidsvoorwaarden om de binding met het personeel te houden.
  4. Tot slot let op dat er bij werken in het buitenland complexe en specifieke wetgeving om de hoek komt kijken. Nederland heeft met diverse landen afspraken gemaakt hierover. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de verloning, in welke land dient dit te gebeuren? En uiteraard zijn er nog verschillende aandachtspunten. Vraag echt om professioneel advies, ons kun je bereiken via onderstaande contactgegevens.

Voor vragen kun je ons altijd contacten via:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zirkzeegroep

Instagram: Zirkzee Groep (@zirkzeegroep) • Instagram-foto’s en -video’s

Telefonisch: 071-572 4965

Back To Top