skip to Main Content

Een beter milieu begint bij… een duurzaam kantoorpand

Kom ook naar het Zirkzee klantevent op 7 of 21 april en leer alles over het verduurzamen van je kantoorpand!

Verborgen impact?

Eind vorig jaar begaf mijn wasdroger het. Tenminste, ik moest de trommel met de hand in de juiste positie manoeuvreren om de trommel met natte was in beweging te krijgen, maar dit lukte vaker niet dan wel. Na even speuren op het internet las ik dat na het vervangen van een onderdeel het oude beestje weer als een zonnetje mijn was zou drogen. Zo gezegd, zo gedaan en ik was best een beetje trots dat ik zo een oud apparaat een derde leven (ik had hem al tweedehands gekocht) had kunnen geven.

Maar… was dit ‘milieu-technisch’ ook de beste keuze? Is het repareren van een oud apparaat altijd de beste oplossing? In dit geval niet. We hebben het hier over de verborgen impact. Kort gezegd: het heeft minder impact op het milieu om een nieuwe (veel zuinigere) droger te maken en die vervolgens te gebruiken, dan nog jaren te blijven droger met deze energieslurper.

Leer alles over het verduurzamen van je kantoorpand tijdens het Zirkzee klantevent.

Zo blijken veel keuzes rondom duurzaamheid goed bekeken vaak ingewikkelder dan zo op het eerste oog bezien. Dit maakt het niet gemakkelijker om te duurzaam te ondernemen. Wat kun je als ondernemer nu het beste doen? Hoe kan je duurzamer ondernemen? Waar begin je? Om ondernemers goed op weg te helpen organiseert Zirkzee vanuit haar “Taskforce Duurzaam Ondernemen” op 7 en 21 april een event over de mogelijkheden om een kantoorpand te verduurzamen.

Zo beantwoorden we onder andere de volgende vragen:

  • Wat is een kantoorpand? Klik hier voor een uitleg hierover.
  • Wat houdt het minimale ‘energielabel C’, dat alle kantoorpanden vanaf 100m2 per 1 januari 2023 moeten hebben, in?
  • Wat zijn de consequenties hiervan?

Natuurlijk worden we ook concreet en vertellen we wat de mogelijkheden zijn om een kantoor duurzamer te maken (bijvoorbeeld door een groen dak), hoe je dit kunt financieren en welke subsidies en belastingaftrek er mogelijk zijn.

Sommige maatregelen zullen geld kosten, maar investeren in de toekomstbestendigheid van je bedrijf is een waardevolle investering en soms nog fiscaal gunstig ook. Zirkzee kijkt graag met je mee waar je kunt investeren, innoveren of renoveren en hopelijk op de lange termijn besparen. Zo investeer je niet alleen in een gezond bedrijf maar ook in een gezonde toekomst. Zoals gezegd: Een beter milieu begint bij… een duurzaam kantoorpand.”

Deelnemen?

Meldt u nu aan om deel te nemen aan ons event op 7 of 21 april (klik hier voor het programma) door een e-mail te sturen naar klantevent@zirkzee.nl.

Nu al meer weten over duurzaam ondernemen? Neem dan contact met mij op via rderaad@zirkzeegroup.com.

Back To Top