skip to Main Content

DUURZAAM ONDERNEMEN (MET ZIRKZEE GROEN)

Afgelopen 2 februari was het Warmetruiendag. Een uitgelezen kans om bij te dragen aan een beter milieu. Dus deed Zirkzee, met niet minder dan 30 collega’s verdeeld over 3 kantoren, mee aan deze actie. Gewapend met een warme trui en een dampende mok chocolademelk (mét slagroom) werd de verwarming een tandje lager gezet. Zo droegen wij die dag gezamenlijk ons steentje bij aan een lagere CO2-uitstoot.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Wist je dat je door de verwarming 1 graad omlaag te zetten al 6% energie – en dus 6% CO2 – bespaart?! Misschien denk je bij een ludieke actie als Warmetruiendag wel: ‘Dat is toch een druppel op een gloeiende plaat?!’ Maar duurzaam ondernemen is geen trend, het is een belangrijk onderdeel van de maatschappij.
Als ondernemer ben je natuurlijk bekend met de term ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Bijdragen aan een beter milieu is hierbij één van de drie pijlers.
Hoewel het leveren van een bijdrage aan een beter milieu belangrijk is, wil je natuurlijk wel dat je onderneming winst blijft maken. Helaas zijn milieuvriendelijke oplossingen niet altijd portemonneevriendelijke oplossingen.

STIMULERINGSMAATREGEL

Gelukkig kent Nederland veel stimuleringsmaatregelen om ondernemers te helpen om duurzaam(er) te ondernemen. Denk hierbij aan: regelingen in de vorm van subsidies, belastingaftrek of bijvoorbeeld voordelige financiering. Zo heeft een ondernemer recht op een extra belastingaftrek van maximaal 36% (milieu-investeringsaftrek) van de investering in een elektrische auto. Ook is het mogelijk om een subsidie voor zonnepanelen te krijgen en/of een extra belastingaftrek (tot maximaal 55%!) van het geïnvesteerde bedrag! Maar ook voor minder bekende ‘groene investeringen’ zoals zonneboilers of pelletkachels zijn stimuleringsmaatregelen getroffen.

DUURZAAM ONDERNEMEN MET ZIRKZEE GROEN!

Zelf ben ik geïnteresseerd in duurzaamheid. Zo probeer ik thuis ook meer milieubewust te leven. Vanuit die gedachte wijs ik mijn klanten graag wijs op duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Zo denk ik graag mee over sociale en ecologische gevolgen, én over de fiscale en financiële voordelen die te behalen zijn met duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar de mogelijkheden om je bedrijfspand te verduurzamen.
Binnen de Zirkzee Groep zijn wij begonnen met het opzetten van ‘Zirkzee Groen’. Dat is een speciale task force die ondernemers wil helpen om hun onderneming duurzamer te maken, met alle voordelen die daarbij mogelijk zijn.

Benieuwd naar welke duurzame én fiscaalvriendelijke oplossingen er in jouw situatie mogelijk zijn? En wat de kosten zijn en wat het je kan opleveren? Neem dan eens contact met mij op. Ik maak graag tijd vrij voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geïnteresseerd in de ontwikkeling van Zirkzee Groen? Volg onze ‘avonturen’ via onze blogs.

Robin de Raad

Robin is fiscalist te Noordwijk en houdt zich bezig met duurzaamheid, innovatie en expats.

Back To Top