skip to Main Content

BORRELEN MET PVOO & BELASTINGWIJZIGINGEN IN 2018

Nu het nieuwe jaar al volop is begonnen wil ik nog even terugblikken naar eind 2017. Toen mocht Zirkzee het jaar afsluiten met een ‘op weg naar huis borrel’ voor PVOO, gehouden op ons kantoor in Oegstgeest.
Om even een beeld te schetsen: buiten was het koud, donker en stormachtig, maar binnen was de sfeer warm en ontspannen. Veel bezoekers kwamen druipend van de regen binnen. Gelukkig stond voor alle leden van de ondernemersvereniging een bruisend welkomstdrankje klaar waarmee zij weer een beetje konden opwarmen. Zo sloten wij onder genot van een hapje en een drankje even vrolijk het jaar af als dat we het begonnen waren.

Een jaar met veelvuldig prettig contact tussen de accountants en adviseurs van Zirkzee-groep en PVOO-leden. Een leuk moment om nog eens in ontspannen sfeer samen te komen en het afgelopen jaar door te nemen, maar ook een moment om vooruit te blikken naar 2018. Want: welke maatregelen heeft het kabinet voor ons ondernemers in petto?

Een borrel bij Zirkzee op kantoor is natuurlijk meer dan proosten, proesten en gezelligheid. Zo probeerde ik de toehoorders nog wat belastingwijzigingen voor 2018 mee te geven en die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden:

Inkomstenbelasting
Naast wat kleine tariefsaanpassingen in de belastingschijven in box 1 daalt het eigenwoningforfait met 0,05%. In box 3 stijgt het belastingvrije vermogen tot € 30.000 per persoon en daalt de belastingheffing over vermogens tot € 1 miljoen.

Vennootschapsbelasting
Binnen de vennootschapsbelasting blijft de eerste tariefschijf, ondanks de eerder aangekondigde verhoging, staan op € 200.000. Het voordeel van de innovatiebox wordt vanaf 1 januari 2018 kleiner, omdat het effectieve tarief wordt verhoogd tot 7% (was 5%).

Schenk- en erfbelasting 
Met ingang van 2018 is het huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Als er geen huwelijkse voorwaarden worden gemaakt, is wettelijk nog steeds sprake van een gemeenschap van goederen, maar niet alle goederen en schulden horen nog tot die ‘gemeenschap’.

Ook positief nieuws: de vrijwilligersvergoeding is met 200 euro omhoog gegaan.

Tot slot wil ik graag PVOO bedanken voor hun aanwezigheid (in groten getale!), de catering voor hun heerlijke happen en onze eigen Zirkzee-dames die o.a. de tap bedienden. Door jullie inzet kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde, informatieve doch gezellige borrel. Ik zou zeggen: op naar een succesvol 2018 en de volgende borrel/bijeenkomst!
Nieuwsgierig geworden waar jouw onderneming dit jaar rekening mee moet houden? Voor meer tips en advies en beveel ik mij van harte bij u aan (knipoog)! Voor een vrijblijvend gesprek kun je contact met mij opnemen via h.scholten@zirkzee.nl

Back To Top