skip to Main Content

Activiteitsgericht werken? Een  blauwdruk om succesvoller te  zijn.

Activity  based  working, een onmisbaar ingrediënt om succesvoller en met meer plezier te werken. Zirkzee Groep is sinds kort dit veranderproces ingegaan. Deze blog is tot stand gekomen naar aanleiding van een interview tussen SRA en collega’s Martín Verhoeff en Peter Walter.

Zirkzee:  ‘Move on’ Met de  interne  slogan ‘Move on’ heeft Zirkzee Groep een begin gemaakt met het nieuwe werken. De  fysieke  muren  zijn  neergehaald  en het activiteitsgericht werken  moet  de virtuele  muren  tussen medewerkers  verder  slechten. De verbouwing  in Noordwijk  is sinds december achter de rug en de collega’s van kantoor Oegstgeest  zitten  er  nu ook.

Corona als accelerator Corona  is  aan de ene kant een accelerator  geweest  voor  het  snelle schakelen en inspelen op (markt)omstandigheden. “Onze mensen  pakken  de veranderingen  goed op”, zegt Peter  Walter, partner.  Aan de andere kant  is het idee van het hoofdkantoor in Noordwijk als ‘Zirkzee-clubhuis’ door de pandemie wat op de achtergrond geraakt. “Want dat is na  corona de belangrijkste functie van  het  kantoor,  een plek waar men elkaar ontmoet voor ideeënvorming, innovatie,  samenwerking en  kennis uitwisseling.

Beste dienstverlening aan de klant  Zirkzee Groep is  nog maar kort  begonnen met activiteitsgericht werken. Het is een  proces dat moet gedijen. Wat is  het  streven?  Verhoeff:  “Dat  wij  vanaf dag één als we met een klant bezig zijn, goed met elkaar communiceren,  betrokken zijn,  samenwerken  en  kennis ontwikkelen  voor de beste oplossing voor de klant.  De disciplines moeten elkaar versterken.  Dat moet het werk ook leuker en uitdagender maken. ” Kortom, een formule 1-team voor de beste dienstverlening  aan de klant.

En hoe  stimuleer  en borg  je  deze manier van werken?  “Plan goed, denk van tevoren na over de plek of plekken waar  je iedere dag weer  met wie en waarom gaat zitten. Met trainingen als kennissessies  en het bespreken van klantcasussen,  leren we  elkaar beter kennen, jagen  we  nieuwe ideeën aan en houden we verbinding met elkaar.  Zo komt het  nieuwe werken  in het  DNA  van de organisatie.  Geef verder iedereen in deze verandering ook de ruimte om zelf te ontdekken, ga niet te veel opleggen.” Aldus Verhoeff.

Langzaam maar zeker Volgens Pierre Buijs van  Creovate, het bedrijf dat Zirkzee Groep heeft geholpen met het nieuwe werken,  moet zo’n concept “langzaamaan de organisatie in dwarrelen”. “Je wil dat er een dialoog ontstaat en een klankbord, met een goede afspiegeling van de medewerkers, is daar een uitstekend platform voor. We zijn al een paar maanden bezig voordat je de mensen in een bedrijf wat gedetailleerder gaat informeren en je het concept gaat uitrollen. Je moet de mensen echt meenemen in dit proces en telkens weer opnieuw vertellen wat de gedachte is achteractiviteitsgericht werken en hoe dat in de praktijk zijn beslag krijgt. Dat betekent dat je van A tot Z over allerlei zaken in je organisatie moet nadenken. Hoeveel werkplekken wil je hebben? Hoe richt je de ruimtes van je kantoorgebouw in?  Zullen bepaalde processen zich wijzigen?  Noem maar op.”

Duurzaamheid De  klankbordgroep  van Zirkzee Groep  heeft een belangrijke rol  gespeeld  bij het omarmen van  de veranderingen. In samenspraak met collega’s en het Managementteam is er gepraat  over de nieuwe werkomgeving, duurzaamheid, spelregels en faciliteiten voor een  activity  based  werkomgeving.  Verhoeff: “Duurzaamheid was voor de klankbordgroep en collega’s een belangrijk punt. Met het uitrollen van activiteitsgericht werken, is er zoveel mogelijk circulair gewerkt. Wat kan er worden hergebruikt? Hoe kunnen we het bestaande pand, dat al een regionale nominatie had voor duurzaamheid zo inrichten dat er zo min mogelijk verbouwd moet worden? Hoe besparen we op energie? De puntjes gingen op de i.”

Grootste uitdaging als bedrijf De grootste  uitdaging van  het nieuwe werken volgens Verhoeff:  “De hardware  en dat het allemaal met elkaar praat”. “Het is een uitdaging om je leveranciers te laten inzien hoe je wil gaan werken en welke  apparatuur  daarvoor  nodig is.

Proces goed bewaken Net uit de startblokken en klaar voor de sprint, dient het  verdere  proces van  het activiteitsgericht werken  goed bewaakt  te  worden, benadrukt Walter. Daarin hebben de medewerkers en vooral ook het management een grote rol. En het management mag zich dan ook best kwetsbaar opstellen. Walter: “Het was voor mij ook even wennen. Ik kwam ook uit zo’n kamertje. Maar we zien dat er hier in korte tijd al een andere dynamiek  is  ontstaan, we krijgen hier allemaal voordeel van. Dat moeten we als management ook blijven uitdragen,  daar moet je je wel bewust van zijn.  Communicatie moet een grote rol blijven spelen. We zijn pas  net  begonnen.”

Win win Buijs beaamt dat de boodschap achter het nieuwe werken telkens moet worden herhaald.  Dat is een belangrijke. “Bij het begin en nadien bij de evaluatie van het nieuwe werken  zijn er lessen die geleerd kunnen worden. De klankbordgroep en het Managementteam  moeten dat met open vizier bespreken en vervolgens aan medewerkers communiceren. Herhaal dat telkens, want het activiteitsgericht werken is simpel gezegd een rekensommetje waar we allemaal beter van worden.”

De transitie van activity based werken is een proces dat tijd kost, het streven; de beste dienstverlening aan de klant. Hierbij is goed plannen en het uitdenken van de te maken stappen van cruciaal belang.

Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe kantoor en wil je een keer langskomen om te kijken? Maak dan een afspraak en kom gezellig langs! Ons team kijkt ernaar uit om je een rondleiding te geven.

Back To Top